В Реал Мадрид в крайна сметка са решили как да процедират с един от футболистите, които по-рядко получават шанс за изява под ръководството на Карло Анчелоти.

Става въпрос за Дани Себайос, който все пак е обявен за недосегаем на днешната заглавна страница на AS. Въпреки че е наясно, че отново ще бъде с периферна роля в състава на мадридчани, халфът е избрал да остане в клуба.

Анчелоти пък смятал, че на трансферния пазар няма по-добър играч, който да бъде заместник на титуляра Лука Модрич. Той също така обещал на 26-годишния испанец достатъчно игрови минути през този сезон. Нещо повече - ръководството обмисля възможността футболистът, който има 11 мача за националния отбор, да получи предложение да продължи договора си, който изтича през следващото лято.

След като прекара двугодишен наем в Арсенал, през миналата кампания Себайос остана в Реал Мадрид, записвайки едва 338 минути в 18 двубой от всички турнири. През новия сезон той взе участие в досегашните два мача на тима, като се появи за пет минути срещу Айнтрахт (Франкфурт) (2:0) за Суперкупата на Испания, след което получи още седем минути срещу Алмерия (2:1) в Ла Лига.