Новото попълнение на Реал Мадрид Орелиен Чуамени заяви, че Килиан Мбапе го е попитал дали ще подпише с Пари Сен Жермен, след като бе представен официално на тренировъчната база в Мадрид.

Кралският клуб спечели борбата за подписа на Чуамени, един от най-високоценените полузащитници в света, от Монако за сделка на стойност около 100 млн. евро. Неговото пристигане идва, след като Мбапе отказа да премине в Реал, а вместо това подписа нов тригодишен контракт с ПСЖ. Реал Мадрид привлече и Антонио Рюдигер това лято, като защитникът на Челси се присъедини към тима със свободен трансфер.

„Килиан реши да остане в ПСЖ и вече знаеше, че ще напусна Монако в края на сезона. Той искаше да знае дали ще се присъединя към ПСЖ, но аз му казах, че Реал Мадрид е моят първи избор и той разбра това напълно, беше много щастлив за мен“, започна Чуамени на пресконференцията си, след като бе представен от президента на Реал Флорентино Перес.

Чуамени подписа шестгодишен договор с шампиона на Испания и Европа, след като бе спряган с редица европейски грандове, включително Ливърпул и Челси във Висшата лига. „Веднага щом дойде офертата от Мадрид, не се поколебах. Искам да оставя своя отпечатък върху футбола и най-добрият клуб за това е Реал Мадрид. Това е най-доброто решение за мен“. Той добави, че невероятните обрати на „белия балет“ в Шампионската лига срещу ПСЖ, Челси и Манчестър Сити са спомогнали за решението му да премине в клуба. Реал надви Ливърпул във финала на турнира за своята 14-а купа на шампионите. „Истина е, че докато наблюдавах тези мачове, писах на агента ми и му казах „моля те, направи всичко възможно да стигна до Реал Мадрид“, каза още Чуамени.

След като проби в първия тим на Бордо, Чуамени се присъедини към Монако през 2020 и бе с ключова роля миналия сезон, когато отборът приключи на трето място в Лига 1, зад шампиона ПСЖ и втория Марсилия. Той бе обявен и за Най-добър млад играч в края на сезон 2020/21. С 12 мача за националния отбор на Франция, Чуамени ще се надява да си осигури титулярно място за Световното първенство в Катар през ноември и декември, като сподели, че един от идолите му е бившата звезда и наставник на „белите“ Зинедин Зидан.

Мадридският колос дълги години разчита на Лука Модрич, Тони Кроос и Каземиро в полузащитата, но и тримата са в 30-те си години, като Чуамени е считан за наследник на бразилеца. „От малък играя с двама полузащитници и в схема 4-3-3, моята позиция на терена ще бъде на номер 6, но мога да бъда и осмица, мога да играя и на двете позиции“, каза той. Перес заяви, че Чуамени е „един от най-добрите полузащитници в света, добавяйки: „На 22 години ти успя да избереш своя клуб и избра този“.