Защитникът на Байерн Мюнхен - Алфонсо Дейвис, продължава да бъде желан от Реал Мадрид, тъй като все още не е обвързал бъдещето си с германския клуб. 23-годишният ляв бек в момента преговаря с баварците за нов договор, но пък „Лос бланкос“ са се разбрали с него за личните му условия.

Очаква се канадският национал скоро да вземе голямото решение за бъдещето си. Настоящият му контракт с Байерн изтича през следващото лято и клубът му няма да иска да рискува да го изпусне без пари. Въпреки че Дейвис е изкушен да премине на „Сантиаго Бернабеу“, отношенията му с Байерн остават добри и разговорите дали той ще остане не спират в последните месеци, пише The Athletic.

От германския клуб се надяват да постигнат споразумение с Дейвис за нов договор, като лично новият треньор на баварците Венсан Компани желае да го задържи.

Изданието допълва, че в последно време Реал е бил доста „тих“ по отношение на Дейвис заради участието си във финала на Шампионската лига, но след триумфа срещу Борусия Дортмунд, испанците са възобновили интереса си към канадеца.