Реал Мадрид не искал да се разделя с голямата си звезда Кристиано Роналдо и отхвърлил всички запитвания за него, пише Marca. Източници на испанското издание сочат, че „белите“ със сигурност искат да задържат португалеца в редиците си, но били на мнение, че настоящият момент не е най-подходящ за подновяване на договора на петкратния носител „Златната топка“.

Червена лампа светна за Юнайтед за евентуален трансфер на Роналдо

Фантастичните шест, които са в орбитата на Реал Мадрид

От друга страна, голмайсторът на Шампионската лига за изминалата година настойчиво иска да преподпише и финансовите му условия да бъдат подобрени. Португалецът счупи редица рекорди в изминалите месеци, като обра и почти всички престижни индивидуални награди. Именно и това бил аргументът му, че заслужава да бъде по-добре платен. CR7 не се чувствал комфортно, докато на фона на безспорните му постижения големият му конкурент от Барселона Лионел Меси поднови ангажимента си с каталунците и то при далеч по-изгодни условия.

AS: Роналдо се чувства предаден, Моуриньо ще се облажи

От друга страна, при все деликатния етап, в който се намират „белите“ в момента в Ла Лига, на „Сантиаго Бернабеу“ били на мнение, че нещата трябва да се редят по приоритет и преподписването на контракта с Роналдо не заемало водещо място в момента.

Cadena Ser: Реал готов да размени най-голямата си звезда за Неймар

Роналдо поднови с „белия балет“ до юни 2021 година през ноември 2016 година. През лятото на 2017 година, малко след като му бяха повдигнати обвинения от прокуратурата в данъчни измами, плъзнаха редица слухове, че португалецът ще напусне. Сега като че ли се отваря нов епизод от този сапунен сериал, пишат в Испания, уповавайки се на информациите, че Роналдо мисли за завръщане в Манчестър Юнайтед.