Въпросът къде ще играе Джуд Белингам през следващия сезон става все задаван с наближаването на лятото. Едно нещо изглежда сигурно – полузащитникът няма да остане в Борусия Дортмунд. 19-годишнит английски национал е силно желан от Ливърпул, Манчестър Сити, Челси и Реал Мадрид. Очакванията са „вестфалци“ да поискат рекордна сума за своята перла, която със сигурност ще надхвърли 100 милиона евро.

Сега Footmercato твърди, че от Реал вече са започнали офанзива да изпреварят останалите кандидати за подписа на Белнигам. Изданието съобщава, че днес се е провела среща между бащата на халфа и директора на Реал - Хуни Калафат в хотел Chelsea Harbour в английската столица Лондон. На срещата „кралският клуб“ ще представят плановете си за плеймейкъра.

На „Сантиаго Бернабеу“ смятат, че Белинам е последното парче от пъзела в мисията по обновяването на халфовата линя на тима. Договорите на Лука Модрич и Тони Кроос изтичат през лятото и все още не е ясно дали ще останат и след края на сезона, но има информации, че дуото ще остане поне за още един сезон.

С Белингам, Едуардо Камавинга и Орелиен Чуамени в Реал се надяват да имат доста добра средна линия за години напред, като не трябва да се забравят и играчи като Дани Себайос и Федерико Валверде.

Изглежда обаче, че крайното решение ще бъде на самия Белингам, който може да бъде изкушен от това да се завърне в родината си с екипа на някой от най-големите отбори на Острова.