Лидерът в испанската Ла Лига Реал Мадрид е готов да сключи сделка с Челси и да привлече вратаря Кепа Арисабалага за постоянно по-малко от три месеца след взимането му под наем, твърди The Sun. „Лос бланкос“ обаче няма да плати повече от 17,5 милиона паунда за стража, който струва на „сините“ рекордните 71,6 милиона паунда преди пет години.

29-годишният Кепа се завърна в родината си, за да замени контузения бивш вратар на Челси Тибо Куртоа на „Сантиаго Бернабеу“. Самият Арисабалага обаче не крие желанието си да напусне лондончани за постоянно. Освен това той е готов да намали седмичната си заплата от 176 000 паунда, за да се случи това. Договорът на Кепа с клуба от „Стамфорд Бридж“ е до лятото на 2025-а година.

В момента Реал Мадрид оглавява Ла Лига и загуби само един мач с Кепа на вратата за тях този сезон. В същото време пък Челси привлече Робърт Санчес като заместник на Кепа. На „Сантиаго Бернабеу“ също ще предложат на своя настоящ номер 2 - украинеца Андрий Лунин, като част от сделката за Арисабалага.

Очаква се Куртоа да пропусне остатъка от сезона заради сериозната си контузия в коляното, но Кепа е готов да се състезава с белгиеца за титулярното място през следващия сезон.