Слуховете, които свързват суперзвездата на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе, с испанския и европейски шампион Реал Мадрид, отново започнаха да обикалят из медиите, въпреки знанието как нещата се развиха миналото лято. Смяташе се, че французинът е пред договор с „Лос Бланкос“, но вместо това нападателят промени решението си в последната минута и реши да поднови контракта си с ПСЖ.

Но световният шампион от Мондиала в Русия през 2018-а година не се чувства много щастлив в Париж, като от известно време се носят слухове за разочарование у нападателя. Освен това договорът на Мбапе изтича след края на следващия сезон, което допълнително засилва информациите за негов трансфер на „Сантиаго Бернабеу“.

БТА / BTA
38 снимки

Сега обаче Marca твърди, че от Реал Мадрид са прекъснали всякакви контакти с ПСЖ и не се водят никакви преговори за Мбапе. Настоящият договор на 24-годишния футболист с парижани изтича през лятото на 2024-а година, въпреки че има опция за удължаването му с още допълнителни 12 месеца. Това обаче може да стане само с изричното съгласие на играча.

Съобщава се, че от своя страна ПСЖ са поискали от Мбапе да вземе решение за бъдещето си и да информира клуба до месец май, за да могат да планират какво да правят с него. Изданието добавя, че ръководството на Реал ясно дават да се разбере, че никога няма да преговарят с френския шампион при сегашните обстоятелства.

Още повече, че ако спортният директор - Луис Кампос, запази поста си, това вероятно ще означава, че френският национал също ще остане на „Парк де Пренс“, като се има предвид, че португалецът е човек, на когото Мбапе се доверява напълно в задачата да изгради отбор, който да спечели Шампионската лига.