Реал Мадрид е в напреднали преговори с Реал Сосиедад за трансфера на Алваро Одриосола, съобщава „Marca“. Президентът на баския клуб Йокин Аперибай в сряда бе в Мадрид, където се срещна с президента на „белия балет“ Флорентино Перес и двамата проведоха дълъг разговор относно бъдещето на Одриосола.

Според информацията, Реал Мадрид иска да плати по-малко пари за футболиста от записаната сума в освобождаващата му клауза с Реал Сосиедад и за това преговорите все още не са финализирани.

На срещата Аперибай и Перес са успяли да направят нужните компромиси и от двете страни. Реал Мадрид се очаква да плати 30 милиона евро, плюс 5 милиона евро допълнителни бонуси за десния бек.

Освобождаващата клауза в договора на 22-годишния футболист с Реал Сосиедад възлиза на 40 милиона евро.

Одриосола вече е договорил личните си условия с Реал Мадрид.

Източници на „Marca“ са потвърдили пред изданието, че сделката на практика е договорена и трябва да бъдат доуточнени само някои детайли по нея.

Одриосола е трансферна цел на Реал Мадрид от повече от шест месеца. За негов трансфер на „Сантиаго Бернабеу“ се заговори още през януари.

Трансферът на Одриосола ще позволи на Реал Мадрид да продаде Ашраф Хакими на Борусия Дортмунд.

С привличането на Одриосола Реал Мадрид ще затвърди тенденцията от последните няколко трансферни прозореца да привлича много млади и перспективни футболисти. „Белия балет“ взе през миналото лято Дани Себайос, Тео Ернандес, Хесус Вайехо и Винисиус Журниор. Преди това „кралете“ си осигуриха услугите на Марко Асенсио. През това лято с Реал Мадрид вече подписаха Родриго Гоеш и вратарят Лунин, а Одриосола ще бъде следващото ново попълнение на отбора.