Лидерът в испанската Ла Лига Реал Мадрид продължава да е на полпозишън в битката за подписа на нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд. „AS“ разкрива, че „Сантиаго Бернабеу“ е предпочитаната от норвежеца дестинация, въпреки сериозния интерес от страна на Барселона, Байерн Мюнхен, Пари Сен Жермен, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

В четвъртък се появиха информации, че президентът на Барселона Жоан Лапорта заедно с Жорди Кройф са се срещнали с агента на Халанд – Мино Райола в Монако, а старши треньорът на „каталунците“ Шави Ернандес е пътувал до Мюнхен, където се е видял със самия играч. Лапорта е предложил петгодишен договор на Халанд, според който норвежецът ще заработи 195 милиона евро.

Въпреки това в Реал Мадрид са уверени, че 21-годишния футболист ще избере да премине в испанската столица. Единствената неизвестна е кога той ще се присъедини към тима - това лято или през 2023 година.

„AS“ пише, че решителната среща между Халанд и Дортмунд ще се проведе по-късно този месец. Германският клуб и Реал Мадрид са готови да отложат сделката до 2023 година, но нападателят и неговият агент Райола искат трансферът да се случи още това лято.