Лидерът в испанската Ла Лига Реал Мадрид има интерес към защитника на Ювентус Мерих Демирал, твърди турското издание „Fanatik“. 23-годишният турски национал се наслаждава на силен сезон в Аталанта, където е под наем от тима на „биаконерите“.

Според информацията силните му изяви са се харесали на треньора Карло Анчелоти, но отборите на Наполи и Нюкасъл също са заинтересовани от възможността да го привлекат в състава си. Отборът на Джан Пиеро Гасперини има опцията да закупи Демирал за 27 милиона евро в края на сезона, което може да се окаже доста продуктивен ход, ако планират да го продадат играча впоследствие на печалба.

Той привлече вниманието на Ювентус, докато беше в Аланияспор. Той прекара шест месеца под наем в Сасуоло, преди Юве да реши да плати 19,5 милиона евро за него през лятото на 2019 година. Той обаче не получаваше много шансове за изява в Торино, тъй като не можеше да се пребори за титулярно място в присъствието на Джорджо Киелини, Леонардо Бонучи и Матайс де Лихт. След като записа само 32 участия за два сезона, той прие възможността да се присъедини към Аталанта под наем.

Вариантът „бергамаските“ да го купят е интересен, защото пазарната стойност на Демирал се е покачила дотук през кампанията. Според Transfermarkt той е оценяван на 28 милиона евро.

Реал Мадрид, Наполи и Нюкасъл обаче не са единствените клубове, които се интересуват от бранителя. Отборите на Челси, Лестър и Манчестър Юнайтед също проявяват интерес към младия защитник, което може да повиши цената му още повече.

„Лос бланкос“ имат желание да привлекат и централния защитник на Челси Антонио Рюдигер, който става свободен агент през лятото, но високите му финансови претенции изглежда ще откажат Реал от услугите му.