Испанският шампион Реал Мадрид ще търси нов нападател през лятото. Сред основните заподозрени за трансфер на „Сантиаго Бернабеу“ се считат звездите съответно на Пари Сен Жермен и Борусия Дотмунд - Килиан Мбапе и Ерлинг Халанд.

Изненадващо или не обаче, „Cadena Ser“ твърди, че Реал ще насочи усилията си към нападател на Тотнъм Хари Кейн, когото лично президентът на „белите“ Флорентино Перес иска да поведе атаката на столичани.

Информациите за евентуално завръщане на Кристиано Роналдо на „Сантиаго Бернабеу“ не отговарят на истината и ръководството на испанския гранд има съвсем различни идеи за селекцията. Интересът към Халанд и Мбапе остава, но Перес смята, че на този етап сделка за който и да е от двамата би струвала твърде много пари, особено в условията на пандемия. Босът на Реал е на мнение, че Кейн би могъл да пристигне за по-приемлива сума.

27-годишният нападател вероятно ще иска да направи следващата стъпка в кариерата си след края на сезона. Непостоянството на Тотнъм и липсата на трофеи са основната причина Кейн да търси ново предизвикателство. В Англия се твърди, че той ще подаде молба за трансфер, а брат му Чарли, който е и негов агент, вече проучва възможности.

Хари Кейн винаги е показвал поялност към Тотнъм и си е заслужил правото да реши сам дали да си тръгне. За осем сезона с екипа на „шпорите“ той има над 200 гола, а ако бъде продаден, клубът ще може да реинвестира получената сума в привличането на двама или трима футболисти от световна класа. Президентът Даниел Леви е в отлични отношения с Флорентино Перес покрай сделките за Гарет Бейл и Серхио Регилон миналото лято и това също може да изиграе роля за осъществяването на трансфера.