Футболистът на Челси - Кристиан Пулишич, се очертава като потенциална трансферна цел на Реал Мадрид през лятото, тъй като действащият европейски шампион търси дълбочина в предни позиции. Американецът все по-често е свързван с напускане на „Стамфорд Бридж“, на фона на редките шансове, които получава за изява.

Defensa Central съобщава, че „Лос Бланкос“ обмислят да привлекат 24-годишното дясно крило. Клубът е набелязал Пулишич в опит да подсили атакуващите си опции, след като бъдещето на Еден Азар и Марко Асенсио е под сериозна въпросителна. Белгиецът преживя кошмарен период, откакто подписа с Реал именно от Челси през 2019-а година, докато Асенсио е в последните месеци от договора си на „Сантиаго Бернабеу“.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Гъвкавостта и скоростта на Пулишич са сред предимствата, които биха направили американеца привлекателна опция за отбора. Американският национал се присъедини към Челси през 2019-а година от германския Борусия Дортмунд. Той обаче се бори за титулярното място, откакто се присъедини към „сините“, отбелязвайки 26 гола в 136 мача. Пулишич има 16 мача във Висшата лига през този сезон, но има само в шест от тях беше титуляр.

В момента американецът се възстановява от контузия в коляното, получена по време на загубата на Челси с 0:1 от Манчестър Сити на 5 януари. Той е изправен пред трудна битка да си върне мястото в стартовата единайсеторка на Челси, след като Михайло Мудрик, Жоао Феликс и Нони Мадуеке са сред тези, които се присъединяха към клуба през януари.

Челси има желание да освежи отбора си през лятото, а Пулишич, който беше готов да напусне още през януари, като Манчестър Юнайтед и Нюкасъл се интересуваха от 24-годишния футболист, се очаква да си тръгне наистина след края на сезона. Градският съперник на Реал - Атлетико Мадрид, също се счита като опция пред американеца, чийто договор с лондончани изтича през лятото на 2024-а година.