Испанският шампион Реал Мадрид остава решен да се раздели с Гарет Бейл, въпреки че показва добра форма в последно време с екипа на Тотнъм, където играе под наем до края на сезона. Именно това „възраждане“ на уелсеца увеличава надеждите на Реал, че това лято може да намери шанс да го продаде, пише "Daily Mail". Бейл е допринесъл за девет гола в последните си шест мача за тима „шпорите“.

31-годишният уелсец има още една година от настоящия си договор в испанската столица, според който той получава по 26 милиона британски лири, а премахването на такава огромна сума ще бъде голямо облекчение за испанския тим.

В Реал искат да се отърват от Бейл, за да набавят средства, които да инвестират или в Ерлинг Халнад от Борусия Дортмунд, или в Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен.

Очаква се Тотнъм да изчака до края на кампанията, преди да реши как да процедира с Бейл. М Мадрид се надяват „шпорите“ да се съгласят да го откупят, а не да го вземат за втори сезон под наем.

Понастоящем лондончани плащат около 250 000 британски лири от общо 650 000 британски лири на седмица, които Бейл получава.