Халфът на Валенсия Карлос Солер е една от основните трансферни цели на Реал Мадрид за следващия сезон, съобщава „Marca“.

Според информацията, Солер отговаря на условията на президента Флорентино Перес, който подготвя съществени промени по състава за следващия сезон. В евентуалната сделка за халфа на Валенсия може да влезе някой от играчите, които не попадат в плановете на старши треньора Зинедин Зидан.

21-годишният футболист има договор с Валенсия до лятото на 2021 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 80 милиона евро.

Реал Мадрид ще се опита да включи някой измежду Маркос Йоренте, Ашраф, Дани Себайос и Борха Майорал в офертата с цел да намали трансферната сума, която ще бъде платена за Солер.

Карлос Солер дебютира за Валенсия през миналия сезон, като записа 23 мача в Ла Лига и отбеляза 3 гола.

През настоящата кампания има 25 мача в Примера дивисион и общо 29 мача във всички турнири, в които е отбелязал 1 гол (при равенството 2:2 срещу Реал Мадрид във втория кръг на испанското първенство на „Сантиаго Бернабеу“).

Финансовото състояние на Валенсия задължава отбора да се раздели с някои футболисти, за да може клубът балансира счетоводството си. През февруари Матеу Алемани обяви, че в хазната са необходими да влязат 45 милиона евро, но според други източници отборът се нуждае от постъпления в размер на 100-130 милиона евро.

И все пак Валенсия при всички положения не иска да се разделя със Солер. Играчите, с които клубът е готов да се раздели при подходящи оферти са Дани Парехо и Хосе Гая.