Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е решен да отмъкне една от двете големи звезди на Пари Сен Жермен – Неймар или Килиан Мбапе. Според информацията на вестник „AS“, босът на „кралете“ иска да се възползва от нестабилното положение на френския клуб, който е принуден да влезе в рамки, за да спазва правилата за „Финансов феърплей“ на УЕФА.

Перес е готов да се възползва от така създалата се ситуация около Пари Сен Жермен и да предложи 200 милиона евро за Килиан Мбапе, твърди испанският спортен ежедневник.

Самият Мбапе също е наясно за интереса от страна на Реал Мадрид към него.

Реал Мадрид проявяваше интерес към Мбапе още през миналото лято, но тогава футболистът предпочете да премине в Пари Сен Жермен, а в договора му бе записана клауза за задължително откупуване на правата срещу 180 милиона евро.   

На парижани може да се наложи да продават футболисти, за да не получат огромна глоба за нарушаване на финансовия феърплей, след като миналото лято похарчиха рекордните в историята на футбола 222 милиона евро за Неймар от Барселона. Ако френският шампион реши да се раздели с Мбапе, би регистрирал бърза печалба от 20 милиона евро.