Реал Мадрид планира да направи много сериозна инвестиция в последните дни от летния трансферен прозорец, ако се стигне до продажбата на Лука Модрич.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е решен на всичко да задържи Модрич на „Бернабеу“, но при много солидна оферта от Интер ще бъде принуден да го продаде. Босът на „кралете“ е подсигурен с алтернативен вариант и при така създала се ситуация със сигурност ще действа светкавично.

Мадридчани са се прицелили в полузащитника на Тотнъм Кристиан Ериксен, който ще бъде привлечен само при продажба на хърватския национал на италианския гранд Интер.

Реал Мадрид ще трябва да извади поне 120 милиона евро, за да си осигури услугите на Кристиан Ериксен. Сумата няма да бъде никакъв проблем за испанския гранд.

Ясно е, че "нерадзурите" искат на всяка цена опитния халф, а и самият футболист иска да пробва още едно предизвикателство, така че има немалка вероятност подобна сделка да стане факт съвсем скоро.

Интересно е да се припомни, че преди няколко години мадридчани привлякоха и самия Модрич от състава на "шпорите" и той се утвърди като една от най-важните фигури в състава на Реал.

Самият Ериксен има още две години до края на договора си с лондончани.