Шампионът на Испания и Европа - Реал Мадрид, не остана впечатлен, когато нападателят на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе, реши да поднови договора си с парижани, но испанският вестник Marca съобщава, че клубът може да е склонен да приеме нов подход за световния шампион от 2018-а година.

Информацията гласи, че Мбапе не желае да активира клаузата в контракта му, която ще го остави на „Парк де Пренс“ до 2025-а година. Това означава, че той ще информира ПСЖ това лято дали желае да поднови договора си. Решението му трябва да стане ясно преди 30 юни. Тогава той ще настоява клубът да го обяви за продажба, за да избегне загубата му за без пари през лятото на 2024-а година. Ситуацията е същата като преди две години, когато ПСЖ отхвърли трите оферти на Реал Мадрид за Мбапе.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Междувременно френския шампион за пореден път не успя да стигне далеч в Шампионската лига, след като отпадна на 1/8-финалите от Байерн Мюнхен. Във всеки случай Мбапе ще трябва да убеди ПСЖ да го продаде на конкретна цена, тъй като Реал Мадрид не желае да преговаря с президента Насер Ал-Хелайфи.

Междувременно капитанът на „Лос Бланкос“ – Карим Бензема прави не чак толкова добър сезон, след като бе измъчван от цели седем контузии досега. Ако Реал Мадрид не спечели нито една титла през кампанията и французинът продължава да се бори с контузии, то столичани може да решат да вземе нов нападател от световна класа, а Мбапе е на първо място в списъка им.