Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Дони ван де Беек може да премине в отбора на Реал Мадрид. 24-годишният нидерландски национал така и не успя да впечатли в първия си сезон на „Олд Трафорд“ след пристигането си от Аякс миналото лято за сумата от 40 милиона паунда.

Сега Реал, който се интересуваше от Ван де Беек в последните две години, е готов да вземе халфа под наем с опция да го откупи за постоянно след края на новия сезон, твърди „Daily Star“. Смята се, че сумата по евентуалния наем ще възлиза на около 2 милиона британски лири.

Бившият тим на халфа Аякс също се интересува от своя юноша, но до сделка с шампиона на Нидерландия едва ли ще се стигне, тъй като за разлика от Реал Мадрид, амстердамци не желаят да включват клауза за задължително откупуване през следващата година.

Ван де Беек записа едва четири старта във Висшата лига миналия сезон. Въпреки че има индикации, че полузащитникът е готов да остане в Манчестър и да се бори за своето място, по-реално изглежда той да си тръгне през лятото.

Има информации, че ако се стигне до договорка за Ван де Беек, от Реал ще направят известна отстъпка за защитника Рафаел Варан, за когото двата тима преговарят от няколко седмици.