Очаква се Габриел Жезус да напусне Манчестър Сити това лято и Реал Мадрид е възможно да бъде следващата му дестинация. Според „Марка“, бразилецът и Сити са решили да се разделят още през април.

Договорът на нападателя изтича през лятото на 2023 г. и двете страни са се разбрали, че най-добрият вариант за 25-годишния футболист е някое ново предизвикателство. Сити вече привлече Ерлинг Халанд и Хулиан Алварес за върха на атаката, което сериозно може ще редуцира игровите минути на Жезус. Ако „гражданите“ не приемат оферта през това лято за него, вероятно през другото играчът ще си тръгне без трансферна сума.

Арсенал, Тотнъм и Борусия Дортмунд също следят ситуацията около Жезус, а в Реал вече са се съсредоточили около оформянето на бъдещото си предложение. Смята се, че бразилецът ще струва на „лос меренгес“ между 45 и 50 милиона евро, а годишната му заплата ще е от порядъка на 7,5 милиона евро.

Жезус се присъедини към Сити в началото на 2017 г. от Палмейрас и оттогава има 95 гола и 46 асистенции в 236 мача за клуба. Той също така натрупа на сметката си 56 мача за Бразилия с отбелязани 19 гола.