Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е доволен от футболистите в състава и изключи възможността да привличане на нови попълнения до края на летния трансферен прозорец. 

Испанският гранд не беше особено активен на пазара, като взе само крайния бранител Тео Ернандес от Атлетико Мадрид и полузащитника Дани Себайос, а в същото време се раздели с нападателя Алваро Мората (Челси) и с атакуващия халф Хамес Родригес (Байерн Мюнхен).

Кои ще са наследниците на Меси и Роналдо

Зидан има кадрови проблеми за утрешното домакинства на Валенсия заради наказанията на голмайстора Кристиано Роналдо и централния бранител Серхио Рамос, както и контузиите на още двама защитници Рафаел Варан и Хесус Вайехо.

"Имаме общо четирима централни бранители и това, че трима от тях не са на разположение в момента няма да се случва често. Разполагаме с (дефанзивните халфове) Каземиро и Маркос Йоренте, които са играли на тази позиция, така че няма да търсим попълнения на този пост", коментира Зидан.

Нови ядове за Зизу

Той каза още, че няма нужда и от подсилване на атаката, като възнамерява да разчита в някои моменти от сезона на 21-годишния нападател Борха Майорал, който се завърна на "Бернабеу" след период под наем в германския Волфсбург.

"Не искам още нападатели. Доволен съм от тези, с които разполагам. Майорал все още не е играл през този сезон, но това е, защото имаме 24 футболисти, което е доста. Но аз разчитам на него и той ще получи шанс през сезона. Вярвам, че ще ни бъде нужен и ще бъде готов, когато изникне възможност да играе", коментира френският спец./БТА