През идното лято предстои сериозна битка на трансферния пазар за звездата на Борусия Дортмунд – Джуд Белингам. Сред заинтересованите клубове са Ливърпул, Манчестър Сити, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед. Според последните информации „жълто-черните“ смятат да се възползват максимално от този интерес и да получи сериозна сума за него. Твърди се, че германският клуб се надява да вземе около 150 милиона евро.

AS обаче съобщава, че от Реал Мадрид няма да се включат в евентуалното наддаване за Белингам през това лято, още повече, че нагласите са, че Лука Модрич и Тони Кроос ще останат в отбора и през следващата кампания. Вместо това от „Сантиаго Бернабеу“ планират да предложат на Белингам друг сценарий.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

Според него халфът трябва да остане в Борусия още един сезон, след което през лятото на 2024-а година Реал да го привлече. Трансферната сума тогава ще бъде значително по-ниска, тъй като до края на договора на англичанина ще има само една година. Това пък ще даде възможност на „Лос Бланкос“ да предложи доста по-добри лични финансови условия на самия играч.

Ту идва проблемът обаче дали Белингам ще иска да остане още една година в Германия, което няма да е лесна задача, защото със сигурност другите кандидати за неговия подпис ще се опитат да го привлекат на всяка цена още след края на сезона.