Реал Мадрид не бърза да финализира трансфера на Есекиел Паласиос от Ривър Плейт. В момента „кралете“ имат други приоритети, които са свързани с привличането на Браим Диас от Манчестър Сити, който е първи в списъка. Това не означава, че „белия балет“ ще забрави за полузащитника на Ривър Плейт. Сега е по-важно да се прецени кой е по-подходящият момент за неговото пристигане на „Сантиаго Бернабеу“.

Реал Мадрид предпочита Паласиос да пристигне в Испания още през този зимен трансферен прозорец, за да има възможност футболиста по-бързо да се интегрира в новата си реалност, но от Ривър Плейт, а и самият играч и средата му искат трансфетът да се отложи до следващото лято.

Във всеки случай това няма да застраши бъдещето на Паласиос като бъдещ член на състава на Реал Мадрид.

Въпреки че испанският гранд не е определил крайни срокове, той е решен да извърши сделката, която се вписва перфектно в политиката на отбора по привличането на млади и талантливи играчи. Реал Мадрид следва именно този принцип през последните години при извършването на трансферните операции, разчита на инвестиции в млади футболисти, със залог за бъдещето, на достъпна цена, далече от европейските пазари.

Реал Мадрид се очаква да плати около 20 милиона евро на Ривър Плейт за Паласиос, но сумата все още не е уточнена.

Паласиос се очаква да подпише шестгодишен договор – до лятото на 2024 година.