Испанският вицешампион Реал Мадрид е готов да намали исканата цена за полузащитника Мартин Йодегаард, тъй като Арсенал обмисля да отправи оферта за него в края на трансферния прозорец.

Отборът на Микел Артета загуби от Брентфорд в откриващия мач от новия сезон във Висшата лига в петък вечерта и се очаква тимът да се подсили още до края на месеца. „Артилеристите“ вече подписаха с Бен Уайт, Нуно Тавареш и Алберт Локонга.

Йодегаард впечатли по време на наема си на „Емиратс“ миналия сезон и първоначално се очакваше да получи шанс от новия треньор на Реал Карло Анчелоти, но сега изглежда все по-вероятно да си тръгне от „Сантиаго Бернабеу“.

Според испанския канал „ABC“, Реал Мадрид е готов да намали цената на норвежкия национал до 34 милиона паунда, но иска да включи различни бонуси на обща стойност от 8,5 милиона паунда. Освен това, „белите“ ще искат да включат и клауза за обратно откупуване на 22-годишния халф от около 40-50 милиона евро.

Изданието допълва обаче, че от Арсенал се надяват да смъкнат цената му до 25 милиона паунда и тогава ще бъдат готови да го вземат и да изпълнят условията на „лос бланкос“.