Реал Мадрид е в заключителни преговори с Монако за подписването на Орелиен Чуамени, пише 90min. В момента има съвсем минимална финансово разлика в желаната сума от монегаските и предлаганата от "лос меренгес", като някои източници смятат, че може да става въпрос и само за бонуси по сделката.

22-годишният играч събуди интереса на цяла Европа след поредния си силен сезон в Лига 1, като Челси, Ливърпул и Пари Сен Жермен го следяха дълго време „под лупа“. Изглежда обаче двата английски тима и френският шампион ще се простят с мераците си за младия полузащитник.

90min разкри, че „сините“ са преследвали силно Чуамени миналото лято, а източник на изданието заяви, че „червените“ смятали, че сделката им за френския национал е била „90% завършена“ преди няколко седмици.

ПСЖ се задейства усилено в последните часове, като Килиан Мбапе и новият спортен директор Луис Кампос са огромни почитатели на Чуамени, но за предприемането на сериозен ход по трансфер на футболиста е късно.

От ръководството на Монако са позволили на играча да избере свободно следващия си клуб, а неговото намерение е ясно - той иска да играе на „Сантяго Бернабеу“.

В момента Чуамени трепетно очаква монегаските и мадридчани да изчистят последните детайли около трансфера и да бъде представен като ново попълнение на „лос бланкос“.