Испанският шампион Реал Мадрид се интересува от крайния защитник на Челси Рийс Джеймс, тъй като се опитва да намери качествен заместник на Даниел Карвахал. Десният бек, който ще навърши 32 години през януари, прекара последното десетилетие на „Сантиаго Бернабеу“, печелейки Шампионската лига на пет пъти.

„Лос бланко“ вече търсят дългосрочен наследник на Карвахал и са се спрели на капитана на „сините“, когото считат за „перфектния кандидат“, пише TeamTalk. Смята се, че треньорът на Реал - Карло Анчелоти, харесва качествата на Джеймс, който премина през академията на Челси, преди да стане титуляр в първия отбор.

Джеймс получи капитанската лента на „Стамфорд Бридж“ през лятото от Маурисио Почетино и миналата година подписа нов договор до 2028-а година. Въпреки това испанският гранд може да опита да тества решимостта на Челси, след като вече направи бизнес с английския клуб през лятото, когато подписа с вратаря Кепа Арисабалага под наем.

Джеймс се бореше с контузии през последните години, като пропусна Световното първенство в Катар. Той записа първия си мач като титуляр от три месеца насам тази седмица при победата с 2:0 за Карабао Къп срещу Блекбърн Роувърс. Въпреки това той е считан за един от най-добрите десни бекове в европейския футбол, когато е във форма, и би бил голяма загуба за Челси, ако напусне клуба.