Отборът на Реал Мадрид готви солидна оферта за стража на Челси Тибо Куртоа, пише The Sun. Според информацията на изданието, испанският гранд търси подсилване на този пост, а Куртоа изглежда идеален вариант.

Твърди се, че скаути на Кралския клуб следят изявите на Куртоа още от времето, когато играеше като преотстъпен в Атлетико Мадрид. Неотдавна пък се появиха слухове, че пред близки Куртоа е заявил, че от юни 2017-а ще заиграе на „Сантиаго Бернабеу".

Както е известно, белгиецът впечатли с представянето си с екипа на „дюшекчиите“, след което се завърна на „Стамфорд Бридж“. В последствие получи шанс за изява в лондонския гранд, измествайки Петър Чех през сезон 2014/15.

Припомняме, че Реал Мадрид направи сериозни усилия, за да привлече стража на Манчестър Юнайтед и испанки национал Давид де Хеа през лятото на 2015-а година. Сделката обаче се провали в последните часове на трансферния прозорец. Стигна се и взаимни обвинения между двата клуба.

Следва да отбележим, че Реал Мадрид има наложена забрана за осъществяване на трансфери през идния прозорец. До санкцията се стигна заради установени от компетентните органи неточности при подписването на договори от клуба с непълнолетни чуждестранни играчи.