Ливърпул е пратил оферта от 60 милиона евро за звездата на Реал Мадрид Федерико Валверде. „Червените“ обаче ще трябва да извадят още около 40 милиона евро, за да го вземат. Мениджърът на „червените“ - Юрген Клоп, се интересува от уругвайския полузащитник, тъй като иска да подмени халфовата си линия след разочароващия минал сезон.

Ливърпул вече привлече Алексис Мак Алистър от Брайтън за 40 милиона евро. Но Клоп не е приключил с тази задача и испанското издание El Nacional твърди, че мърсисайдци вече са направили своя ход за 24-годишния Валверде. Въпреки това в Испания пишат, че президентът на Реал - Флорентино Перес, няма да приеме нищо по-малко от 100 милиона евро за един от ключовите си играчи през изминалия сезон.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Валверде доказа, че е ценен играч за „Лос Бланкос“ след няколко успешни сезона, отбелязвайки седем гола и записвайки четири асистенции тази година. Той е в Мадрид от почти пет години и подписа нов договор през 2021-а, който го задържа до 2027-а година на „Сантиаго Бернабеу“, а клаузата за откупуване е 1 милиард евро.

Въпреки че се твърди, че офертата на Ливърпул включва различни бонуси, които биха увеличили сумата по трансфера, в Реал остават твърди в позицията си, макар че вече похарчиха 135 милиона евро за Джуд Белингам от Борусия Дортмунд.

Информациите твърдят, че Клоп се е опитал да изпълни мечтата на Валверде да играе във Висшата лига, както направи с Мак Алистър, който призна, че е бил впечатлен от визията на Клоп.