Испанският вицешампион Реал Мадрид иска бързо да приключи споразумението със звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе. Както е известно „Лос Бланкос“ преследват нападателя от доста време, но сега знаят, че почти сигурно ще го привлекат догодина.

Това е така, защото Мбапе вече отказа да поднови договора си с парижани и се очаква да стане свободен агент през лятото, когато изтича настоящият му контракт. В резултат на това Реал Мадрид може да сключи предварително споразумение от 1 януари, но не изглежда вероятно да го направят или поне не официално.

БГНЕС
54 снимки

„Лос Бланкос“ ще се изправят срещу ПСЖ на 1/8-финалите в Шампионска лига през февруари и март и няма да е в интерес на никого да сключи сделка преди това. Реал Мадрид не иска да развали имиджа на Мбапе, който уважава ПСЖ, а самият сблъсък между двата тима би бил помрачен от подобна сделка.

Но според „AS“, Реал Мадрид ще се опита да договори всички условия с Мбапе преди или по време на януарския трансферен прозорец. „Лос Бланкос“ искат да са сигурни, че сделката ще се случи и ще се уверят, че всичко е подготвено. Така те просто ще изчакат нападателя да сложи подписа си след двата мача с ПСЖ в Шампионската лига.