Реал Мадрид иска да закупи Мохамед Салах още през януарския трансферен прозорец, твърди Sky Sports Italia. Според информацията на изданието по този начин „белите“ възнамерявали да компенсират „ефекта Филипе Коутиньо“.

Бразилският плеймейкър премина от Ливърпул в Барселона за 160 милиона евро, а това несъмнено ще е една от сделките на зимния прозорец. Слуховете са, че от Кралския клуб възнамерявали да отговарят подобаващо, както и да се подсилят с оглед колебливите им изяви в последните месеци.

Реал вади 100 милиона за Салах

25-годишния египетски нападател се представя повече от убедително през настоящата кампания във Висшата лига. Той взе участие в 21 мача. Отбеляза и 17 гола. Силните изяви на футболиста му донесоха и приза за Най-добър африкански играч на 2017 година.

Същевременно наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан продължава да настоява, че няма нужда от нови попълнения. Близки до мадридския гранд обаче твърдят, че това било позиция за пред медиите.

След спечелената титла през миналата кампания, в момента Реал Мадрид заема четвъртото място в класирането с 32 точки. Пред европейския клубен шампион са Валенсия (37), Атлетико Мадрид (39) и Барселона (48).