Реал Мадрид планира да използва плеймейкъра си Иско, за да завиши офертата, която смята да предложи на Наполи за централния защитник Калиду Кулибали. Наставникът Зинедин Зидан се очаква да форсира заздравяването на защитния вал на отбора си през предстоящия трансферен пазар. Причината е ясна – Реал Мадрид не може да запази „суха мрежа” в петте си мача от сезона досега.

Серхио Рамос, Рафаел Варан, Едер Милитао и Начо са сред избора на Зизу в централната зона на защитата, но Зидан вижда в Кулибали перфектният вариант за повишаване на качеството в тази зона.

Наполи иска повече от 100 милиона евро за сенегалския бранител, а Реал не е готов да предложи всичките тези пари само за него. Именно, за да намалят финансовите претенции, от Реал мислят да предложат Иско Аларкон в комбинация с пари за подписа на Кулибали.

Испанският национал е избор след Гарет Бейл, Хамес Родригес, Еден Азар, Лукас Васкес, Винисиус Жуниор и Родриго Гоес на „Сантиаго Бернабеу”. От началото на сезона Иско има само 83 минути игра за „белия балет”.

От Реал планират да предложат 60 милиона евро и испанеца за Кулибали още през зимата. Иско може обаче да се окаже „разменна монета” и за някои измежду трансферите на Пол Погба, Килиан Мбапе и Неймар през идното лято.