РБ Лайпциг вече е постигнал споразумение с полузащитника на Наполи и на националния отбор на Република Северна Македония Елиф Елмас за трансфер през януари, съобщи Фабрицио Романо.

Халфът ще парафира контракт до 2028 година, а трансферната сума ще бъде около 25 милиона евро. Трансферният експерт Фабрицио Романо написа в социалните мрежи, че разговорите са в напреднала фаза.

Елмас може да замени Емил Форсберг в състава на носителя на Купата на Германия, след като шведът изигра последния си двубой в Бундеслигата снощи при равенството 1:1 срещу Вердер Бремен. Това беше мач номер 325 за него за клуба. 32-годишният играч се мести в Ню Йорк Ред Булс.

Македонецът, който в момента е контузен, игра в 36 от общо 38 мача в Серия А за италианския шампион през миналия сезон. Той се премести в Южна Италия от Фенербахче през 2019-а. 24-годишният футболист е има 12 гола в 52 двубоя за Република Северна Македония.

Тимът от Бундеслигата ще пътува на тренировъчен лагер в Ла Манга (Испания) от 2 до 7 януари преди Бундеслигата да се поднови на 13 януари, когато РБ Лайпциг приема Айнтрахт Франкфурт.