Отборът на РБ Лайпциг ще се опита да се подсили с нов нападател до края на трансферния прозорец този месец. „Биковете“ искат да запълнят празнината оставена през лятото от Тимо Вернер, който напусна в посока Челси.

„Bild“ твърди, че от Лайпциг са набелязали три опции за атаката си. Това са Келечи Ихеаначо от Лестър Сити, Дивок Ориги от Ливърпул и Каспер Долберг от Ница.

И тримата нападатели не са в най-добрата си форма през сезона и няма да е изненада да сменят клубната си принадлежност през зимата.

24-годишният Ихеаначо има 10 изиграни мача във Висшата лига, в които обаче няма нито едно попадение. За сметка на това той се е разписал на три пъти в 6 двубоя в Лига Европа, като има и 4 асистенции на сметката си в турнира. Оценяван е на около 15 милиона евро.

Белгийският национал Ориги има 11 мача във всички турнири, като е отбелязал само едно попадение, което е в турнира за Купата на Лигата. 25-годишният нападател е оценяван на около 16 милиона евро.

23-годишнит Долберг пък има 3 гола в 10 мачавъв френската Лига 1 през кампанията. Цената му су смята, че е около 23 милиона евро.