Ръководството на РБ Лайпциг не смята да намалява цената на нападателя Тимо Вернер, от който в последно време се интересува лидерът в английската Висша лига Ливърпул. 

"РБ Лайпциг няма намерение да намалява откупната клауза на нападателя Тимо Вернер. Нека кандидатите за този играч да са наясно от сега, съобщи президентът на клуба Оливер Минтцлаф.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Така Ливърпул, който е сочен за фаворит номер 1, има време до 15-и юни, за да вземе футболиста за 55 милиона евро. След тази дата влиза в сила новата откупна клауза, която расте до 64 милиона евро. Минтцлаф обясни, че клубът му няма да върви към отстъпки.

"Тимо няма да стане по-евтин, казва шефът пред "Sport Bild". Нямаме намерение да продаваме футболиста за по-ниска цена от неговата реална откупна клауза, още повече че до края на този му договор не остава 1 една година. За момента имаме пълен контрол над ситуацията и съм спокоен, защото е обвързан с нас за още три години.

24-годишният нападател през този сезон има 38 мача за РБ Лайпциг и е вкарал 30 гола, както и е подал 12 асистенции във всички турнири. Логично договорът му изтича на 30-и юни 2023-а година. / БТА