Отборът на РБ Лайпциг привлече корейският национален футболист Хуанг Хий-чан от тима на Ред Бул Залцбург, потвърди днес немският клуб. 24-годишният нападател подписа договор за пет години с тима от Бундеслигата, след като само през този сезон реализира 16 гола и 22 асистенции в 40 мача във всички турнири за Залцбург.

Хуанг ще трябва да запълни празнината, оставена от голмайстора на Лайпциг Тимо Вернер, който премина в английския Челси. "Той пасва перфектно на нашия профил. Може да играе на всички позиции в атаката, по двете крила или през центъра. Той ни дава още повече гъвкавост със своята скорост и движение по терена. Хуанг направи страхотен сезон в Австрия и Шампионската лига, като доказа своите качества, както на голмайстор, така и на човек, който подава за голове", коментира спортният директор на Лайпциг Маркус Крьоше.

Хуанг има 32 мача за националния отбор на Южна Корея. "Чакам с нетърпение предизвикателството да играя за Лайпциг и в Бундеслигата. Присъединявам се към млад клуб с големи цели, който е гладен за успехи", сподели кореецът.