Защитникът на Манчестър Юнайтед Ерик Баи е готов да отхвърли предложението на клуба за нов договор, твърди „Sun“. Бранителят се опасява, че „червените дяволи“ ще му предложат нов контракт, само за да си гарантира по-голяма сума при негова евентуална продажба през лятото.

Националът на Кот д'Ивоар, който има договор до края на следващия сезон, е все по-разочарован от липсата на игрово време под ръководството на мениджъра Оле Гунар Солскяер, като е останал крайно разочарован и ядосан от този факт.

Въпреки че играе в първия 1/8-финален двубой в Лига Европа срещу Милан, 26-годишният защитник не взе участие при победата на Юнайтед в гостуването в Италия миналата седмица. Това е била последната капка търпение у Баи, чието бъдещето изглежда, че е далеч от „Олд Трафорд“. Бранителят не взе участие в последните три мача на отбора във всички турнири.

Преди време се появи информация, че „червените дяволи“ са готови да предложат на 26-годишния защитник удължаване на настоящия му контракт с допълнителни 12 месеца.   

„Sun“ пише още, че през уикенда той е заявил пред свои приятели, че вярва, че никога няма да се ползва с доверието на Солскяер и, че клубът иска само той да подпише удължаване на договора, за да може клубът да вземе повече пари от него през летния трансферен прозорец.

През настоящата кампания Баи е изиграл 15 мача във всички турнири, като се е отчел с една асистенция и два жълти картона.