Мениджърът на английския шампион Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се засмя на въпрос за евентуален интерес на клуба му към нападателя на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски. Испанецът дори обяви, че ще е щастлив, ако трансферният прозорец затвори веднага.

Въпросът дойде заради информацията на „Sky Sports“ отпреди два дена, че Левандовски, който подписа с Байерн, когато Гуардиола бе начело на „баварците“, си търси ново предизвикателство в нов отбор.

„Следващия въпрос“, каза испанецът.

„Леви е толкова важен за Байерн и ще остане в отбора. Няма да говоря за пазара, при положение че остават 11 дни“, добави Гуардиола.

Както е известно, от „Етихад“ имат сериозен интерес към нападателя на Тотнъм и капитан на националния отбор на Англия Хари Кейн. Попитан дали би бил щастлив да играе през сезона с настоящия си отбор, Гуардиола отговори:

„Абсолютно. Повече от щастлив ще съм. Това е същият отбор, като изключим Серхио (Агуеро), когото заменихме с Джак Грийлиш“.

Аржентинецът Агуеро, който е най-добрият голмайстор в цялата история на Манчестър Сити премина в Барселона, а Грийлиш дойде от Астън Вила за 100 милиона паунда.