Сагата с евентуалния трансфер на звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд продължава с пълна сила. В последните месеци усилено се твърди, че норвежецът може да смени клубната си принадлежност следващото лято. Тогава се смята, че ще стане активна откупната му клауза, която възлиза на около 75 милиона евро.

Със силните си изяви за „вестфалци“ той привлече вниманието на целия европейски футболен елит. С името на Халанд са свързвани отборите на Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен, Ювентус и Пари Сен Жермен.

Сега обаче италианският специалист Джанлука Ди Марцио излезе с повече от любопитна информация. Журналистът заяви, че Халанд не се интересува от идеята да заиграе във Висшата лига на Англия, а предпочита единствено да се премести в испанската Ла Лига.

По този начин единствените клубове, които могат да привлекат нападателя на Дортмунд, остават Барселона и Реал Мадрид, допълва Ди Марцио.

В последните седмици се писа, че „каталунците“ имат интерес към норвежеца, като дори президентът Жоан Лапорта се е срещнал с агента на нападателя – Мино Райола. Не е тайна, че двамата са в добри отношения от години, но остава въпросът дали Барса ще може да си позволи да плати откупната клауза, както и очакваната висока заплата на футболиста заради тежкото си финансово състояние.

Реал Мадрид пък отдавна е свързван с Халанд. Твърди се, че президентът Флорентино Перес има желание да изгради новото „Галактико“, в което основна роля да имат именно Халанд и Килиан Мбапе, който се очаква да пристигне на „Сантиаго Бернабеу“ като свободен агент идното лято, когато договорът му с Пари Сен Жермен изтече.