Италианският журналист Фабрицио Романо разкри, че очаква звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд да остане при „жълто-черните“ за още един сезон. Романо твърди, че норвежкият нападател е щастлив в Дортмунд и няма да търси трансфер през лятото, тъй като се стреми да продължи развитието си в Германия.

Той добавя, че Дортмунд е малко вероятно да продаде както Санчо, така и Халанд през лятото, като последният е по-вероятно да остане поне още една година, преди да се премести в края на сезон 2021/2022, тъй като тогава клаузата му за откупуване става активна.

Говорейки ексклузивно за „Anfield Watch“, Романо обясни настоящата ситуация на Халанд и кога отборът на Ливърпул трябва да търси евентуална сделка.

„Нормално е, че тези клубове го следят и имат връзка с Райола (б.р. - агентът на Халанд), но в момента играчът е щастлив и не иска да напуска клуба. Той знае, че е в Борусия Дортмунд само от една година, така че иска да продължи да вкарва голове и да играе в Шампионска лига, а футболът в Бундеслигата му помага да се развива. Но със сигурност планът на Борусия Дортмунд ще бъде малко по-различен през лятото, защото има няколко шанса да продадат Санчо и раздяла с двамата няма да е в перфектния стил на немски клуб“, заяви Романо пред „Anfield Watch“.

„Само, ако могат да получат огромна оферта, могат да продадат Халанд, тъй като клаузата му за откупуване ще бъде активна през 2022 година, а не през това лято и ще бъде около 75 милиона евро. Така че също мисля, че Мино Райола ще настоява Халанд да остане още една година в Дортмунд и след това да напусне клуба“, допълни италианският трансферен гуру.

Освен Ливърпул, интерес към 20-годишния нападател има от страна на Челси, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Барселона.