Голмайсторът на английския шампион Манчестър Сити - Ерлинг Халанд, има освобождаваща клауза от 200 милиона евро, която ще бъде активна от 2024-а година и не може да бъде задействана от нито един друг клуб от английската Висшата лига.

Според „The ​​Athletic“, огромната освобождаваща клауза на Халанд ще намалее с напредването на петгодишния му договор. От „Етихад“ обаче са се застраховали от възможността нападателят да премине в директен съперник от Англия.

Това отваря широко вратите за негов трансфер в Реал Мадрид, Барселона и Пари Сен Жермен, за които се говори, че работят по планове за привличането на норвежеца в бъдеще.

Халанд подписа със Сити от Борусия Дортмунд през юни тази година, като „гражданите“ платиха за него 60 милиона евро, които могат да нараснат до близо 100 милиона, след като се вземат предвид агентските такси и бонусите при подписване на договор. Преди няколко дни „Daily Mail“ разкри, че норвежецът изкарва почти 900 хиляди лири на седмица и около 45 милиона на година в Манчестър Сити.

Оттогава Халанд вече е удвоил цената си и в момента е играчът в най-добра форма. 22-годишният футболист отбеляза 20 гола в 12 мача във всички турнири за Сити, както и отбеляза три хеттрика в само осем мача.

С 15 гола в лигата, Халанд е само на осем от изравняването на голмайсторския приз от миналия сезон на Мохамед Салах от Ливърпул и Хюн-Мин Сон от Тотнъм. Двамата реализираха по 23 попадения, а сега остават 29 мача до края на кампанията и норвежецът почти сигурно изглежда да ги задмине.