Сър Джим Ратклиф може да блокира подхода на Тотнъм, който иска да привлече трансферната цел на Манчестър Юнайтед Жан-Клер Тодибо, въпреки че защитникът желае да се присъедини към „шпорите“, съобщава The Mirror.

23-годишният Тодибо се радва на впечатляващ сезон с френския Ница, на който мажоритарен собственик е компанията INEOS, която е притежавана от Ратклиф. Съвсем скоро се очаква „червените дяволи“ да обявят встъпването на Ратклиф в клуба, който ще притежава 25%-ов дял в Юнайтед. Така милиардерът ще поеме контрола върху футболните операции на клуба.

Ман Юнайтед бяха свързвани с френския национал много преди да бъде постигнато споразумението, още когато мениджър беше Оле Гунар Солскяер, а 23-годишният Тодибо се опитваше да се наложи в Барселона. Според The Sun, от Тотнъм вече са провели разговори за привличането на защитника, който е оценяван на около  35 милиона паунда. Самият бранител има желание да премине в Северен Лондон.

Мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу иска да вземе нов централен защитник през януарския трансферен прозорец, тъй като Ерик Дайър навлиза в последните шест месеца от договора си, новите попълнения Мики ван де Вен и Ашли Филипс са контузени, а Кристиан Ромеро често получава наказания заради грубата си игра.

Тодибо се представя на силно за Ница, който е втори в класирането след Пари Сен Жермен, а също така тимът от Южна Франция е допуснал най-малко голове в първенството. Ница ще се стреми да задържи Тодибо през януари, а Ратклифима способността да блокира всяка сделка с Тотнъм. Това от своя страна ще даде тласък на Юнайтед, като „червените дяволи“ планират да подпишат с нов централен защитник следващото лято.