Нападателят Маркъс Рашфорд ще стане най-добре платеният играч на Манчестър Юнайтед, ако се съгласи да подпише нов договор. „Червените дяволи“ ще използват опцията да удължат автоматично настоящия контракт на английския национал, който изтича в края на сезона, с още една година.

Въпреки това Реал Мадрид и Пари Сен Жермен продължават да имат интерес към Рашфорд, тъй като съмненията около бъдещето му нарастват. Наскоро стана ясно, че 25-годишният нападател е отказал да подпише нов договор на стойност 300 000 паунда на седмица.

По тази причина ръководството на „червените дяволи“ е готово да увеличи офертата си до колосалните 400 000 паунда на седмица. Така Рашфорд би станал най-добре платеният футболист в клуба, пише „Daily Star“.

Кристиано Роналдо, който получаваше по 500 000 паунда на седмица, вече прекрати договора си с тима, оставяйки испанския вратар Давид Де Хеа като най-добре печелещия на „Олд Трафорд“ с 375 000 паунда на седмица. Юнайтед обаче е готов да разбие тази структура, за да убеди Рашфорд да остане в отбора.

В Ман Юнайтед обаче знаят, че ако не стигнат до споразумение до лятото, може да се наложи да продадат Рашфорд, за да не го изпуснат без пари през 2024-а година. Смята се, че „червените дяволи“ ще искат поне 80 милиона паунда за правата на нападателя. Докато и двата европейски гранда могат да извадят подобна сума и дори да предложат на Рашфорд по-добри финансови условия от тези в Юнайтед, англичаните вярват, че все още шансът им да спечелят тази битка е в тяхна полза.

Рашфорд, който реализира три гола на Световното първенство в Катар, отбеляза осем попадения в 19 изяви през този сезон за Ман Юнайтед.