Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник е заявил на вратаря Дийн Хендерсън, че не може да напусне клуба под наем следващия месец. 24-годишният английски национал отчаяно иска да получи повече игрово време, след като пропусна началото на сезона заради COVID-19, а Аякс проявява интерес да го измъкне до края на сезона.

Въпреки това Рангник е информирал Хендерсън, че иска да има трима вратари от първия отбор, а „Manchester Evening News“ дори твърди, че двамата са имали сериозни разногласия около решението.

Отборът на Тотнъм също следи ситуацията с Хендерсън, но за лятото, тъй като капитанът Юго Лорис наближава последните шест месеца от договора си.

Номер едно за вратата на Юнайтед е Давид де Хеа, който отново се върна към най-добрата си форма и стартира във всичките 17 мача на „червените дяволи“ във Висшата лига този сезон, както и в пет от шестте им мача от груповата фаза на Шампионската лига.

Хендерсън има договор с Юнайтед до 2025 година и се очакваше да стартира като титуляр през настоящата кампания, но се зарази с COVID-19 по време на предсезонната подготовка и дълго време се възстановяваше. Хендерсън има две участия през този сезон в Купата на лигата и последния мач от груповата фаза на ШЛ.

На този етап Хендерсън е готов да напусне за постоянно Юнайтед, но клубът не показа никакво желание да продаде английския национал.