Мениджърът на Саутхемптън Ралф Хазенхютл заяви, че ще обмисли своето оттегляне от треньорството, след като договорът му на „Сейнт Мерис“ изтича през лятото на 2024 година.

54-годишният Хазенхютл се присъедини към „светците“ през декември 2018 година от германския РБ Лайпциг. Той подписа нов четиригодишен договор през юни 2020 година, но сега разкри, че възнамерява да се оттегли от футбола след края на споразумението си.

„Това е планът и се надявам, че имам сили да го осъществя“, каза той пред германския вестник „Kicker“.

„Искам да поставя Саутхемптън на много здрава основа до 2024 година, но това е всичко. Винаги съм искал да докажа на себе си, че мога да работя в клуб за по-дълъг период от време. Надявам се, че ще бъда пет години и половина тук, това е адски дълго време в съвременния футбол и тогава вероятно това ще бъде всичко. Пет години и половина във Висшата лига, това е много енергия, независимо от удовлетворението от работата. Не мога да си представя, че искам да правя нещо друго в треньорството след това“, продължи австриецът.

„И да кажеш „не“ на всичко останало, също означава да кажеш „да“ на себе си, а аз искам това. Ще стана на 57 години. Бих искал да изживея и други неща, а не да седя на пейката като Рой Ходжсън до 74. Определено не“, завърши Хазенхютл.

Той пое поста от Марк Хюз през декември 2018 година. В момента Саутхемптън са 12-и в таблицата, на 10 точки над зоната на изпадащите. Бившият нападател започна мениджърската си кариера през 2007 година.