Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич заяви, че е „специално привързан" към Севиля, като по този начин намекна, че може да се върне на „Рамон Санчес Писхуан“ на фона на несигурното му бъдеще в Барселона. 32-годишният хърватин прекара три години и половина в Севиля, преди да премине за 18 милиона евро на "Камп Ноу" през юни 2014 година.

Договорът му с Барселона изтича в края на следващия сезон, като Манчестър Юнайтед, Ювентус, Интер и Пари Сен Жермен са свързани с трансфер на хърватина.

Ракитич има само 10 старта за „каталунците“ в Ла Лига през сезона и в интервю за „Mundo Deportivo“ той сподели, че е отворен да се присъедини отново към Севиля.

"Винаги съм казвал, че би било страхотна мечта да нося отново този екип. Всички го знаят, но не е мое собствено решение, независимо дали го искам или не. Има и други фактори", каза Ракитич.

Той се присъедини към Севиля за 2,5 милиона евро от Шалке през януари 2011 година, трансфер, който бе направен от спортния директор на Севиля Мончи. Халфът, който спечели Лига Европа през 2013/2014 година със севилци, заяви, че все още има приятели в тима на Жулен Лопетеги и се пошегува, че не е получил телефонно обаждане от Мончи, когато на 10 март навърши 32 години.

"Мончи и всички в Севиля имат моя телефонен номер. Все още не са ми се обадили, а наскоро ми беше рожденият ден. Имам специална привързаност към Севиля и към града, семейството ми е там", сподели още Ракитич.