Английският национал Деклан Райс планира да съкрати почивката си и да се прибере по-рано в Лондон, за да премине медицински изследвания преди трансфера си в Арсенал. съобщава “Мирър”. Футболистът на Уест Хам е много близо до това да се превърне в най-скъпия английски футболист, след като двата отбора се разбраха “артилеристите” да платят за него 100 милиона паунда твърда сума и още 5 под формата на бонуси. 

Страните продължават разговорите, но са на финалната права, като в момента единствено се изчистват подробностите около структурата на плащане. Очакванията са той да подпише дългосрочен договор най-вероятно за шест години. 

Деклан Райс трябва да се превърне във второто лятно попълнение на Микел Артета след Кай Хаверц, за когото вече бяха платени 65 милиона паунда на Челси. Медиите в страната прогнозират, че Райс и Хавертц ще трябва да формират новия доста офанзивен облик на полузащитната линия на Арсенал заедно с капитана на тима Мартин Йодегор.

До дни трябва да бъде завършен и трансфера на централния бранител на Аякс - Юриен Тимбер, за когото очакванията са "артилеристите" да платят около 45 милиона паунда, с което харчовете за това лято ще преминат границата от 200 милиона паунда.