Суперагентът Мино Райола ще иска 47 милиона британски лири комисионна при евентуален трансфер на нападателя Ерлинг Халанд, а английският шампион Манчестър Сити е готов да даде подобна сума, за да вземе норвежеца.

Очакванията са, че Халанд ще напусне Борусия Дортмунд през лятото. Смята се, че в договора му има заложена клауза в размер между 75 и 90 милиона евро. Райола обаче също така ще иска невероятна сума за посредничество на всяка подобна сделка - общо 55 милиона евро.

„Sun“ твърди, че Сити са добре запознати с исканията на италианския агент и нямат намерение да се откажат от нападателя.

Наскоро Райола заяви, че Сити е единственият английски клуб, към който Халанд би проявил интерес да се присъедини, въпреки че Реал Мадрид също е сред вариантите. Проблемът за „белите“ е, че евентуалното пристигане на Килиан Мбапе от ПСЖ и трудностите да осигурят средства за трансфер и на двамата в един, спазвайки правилата за финансов феърплей.

Нападателят също така ще иска заплата от около 21,3 милиона паунда годишно за пет години, така че общата сума по подобен трансфер ще достигне над 215 милиона паунда.

Смята се обаче, че има споразумение всяка комисионна по трансфер на Халанд да бъде разделена между Райола и бащата на играча Алф-Инге.