Агентът на голямата звезда на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд - Мино Райола, заяви, че 21-годишният нападател все още не е решил къде иска да продължи кариерата си и не е подписвал предварителен договор с нито един клуб.

Испанският вицешампион Реал Мадрид е един от фаворитите за подписа му, но в последните дни се твърди сериозно, че може да премине и в другия местен гранд - Барселона. Английските Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Ливърпул също сред заинтересованите отбори.

„Халанд може да изчака всеки“, каза Райола относно информацията за евентуалната възможност норвежецът да премине на „Камп Ноу“.

„Нямаме предварително споразумение с нито един клуб“, добави Райола, коментирайки варианта Халанд да премине на „Сантиаго Бернабеу“.

По-рано обаче изпълнителният директор на Борусия Ханс-Йоаким Вацке потвърди за интерес от страна на „лос бланкос“ към нападателя.

„Ще потърсим най-добрата опция, а освен това в нито един момент не съм изключвал шанса той да остане още една година в Борусия“, каза още пред „NOS“ Райола.

Договорът на Халанд с „жълто-черните“ е до лятото на 2024 година. След трансфера си в Борусия през януари 2020 година от Ред Бул Залцбург нападателят има невероятните 76 гола в 74 мача във всички турнири.