Един от най-влиятелните футболни агенти Мино Райола направи уточнение относно интервюто си пред „Sport 1“. В него той коментира, че клиентът му Ерлинг Халанд може да продължи кариерата си в един измежду Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Сити и Байерн Мюнхен.

Оказва се обаче, че той не е имал точно това предвид. Ето какво сподели агентът:

„Четирите клуба, чиито имена споменах, бяха просто пример. По този начин исках да кажа, че Ерлинг ще отиде в някой от топ 15 на отборите в Европа. В момента Халанд е фокусиран единствено върху футбола и не се водят преговори с никой клуб. И повтарям казаното вече, че изобщо не е сигурно, че през лятото той ще смени клуба. Възможно е това да се случи през по-следващото лято“, коментира Райола.

Говори се, че в контракта на нападателя с Борусия Дортмунд има клауза, според която след края на сезона той ще може да напусне срещу сума между 75 и 90 милиона евро. 75 млн. е минимумът, а всичко отгоре е в зависимост от активирането на различни бонуси въз основа на изявите му и успехите на клуба. Общата сума обаче няма как да надхвърли 90 милиона.