Испанският шампион Реал Мадрид има средствата за трансфера на голямата звезда на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд през това лято. Това обяви сензационно суперагентът Мино Райола в интервю за испанския вестник „АS“.

Педи десетина дни президентът на „лос бланкос“ Флорентино Перес заяви, че без осъществяването на проекта за Европейската Суперлига, който претърпя шумен провал часове след своето официално обявяване, подобни трансфери на Халанд или Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен са почти невъзможни.

„Генерално погледнато големи трансфери през това лято няма да има. Когато парите не вървят от големите към малките клубове, всички страдат. Невъзможно е да се купят Мбапе или Халанд без Суперлигата“, бяха думите на Перес.

Райола обаче е на коренно противоположното мнение и е уверен, че това не е така:

„Реал Мадрид може да си позволи Ерлинг Халанд. Те имат парите да го купят“ каза швейцарският импресарио пред „АS“.

Интерес към норвежеца не липсва, като се твърди, че е следен от отбори като Барселона, Реал Мадрид, Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Ливърпул, но медиите са категорични, че от Борусия Дортмунд няма да се разделят с играча за сума под 180 милиона евро, макар той да има клауза за откупуване от едва 75 милиона евро, която ще стане активна от лятото на 2022-а година.

Райола даде мнението си и относно правилия се проект за Суперлигата:

„Защо американците купуват европейски клубове? Защо европейците не купуват отборите си? Защото в Европа не обичат да инвестират в спорт. Ако си купите европейски клуб, тогава всички около вас си мислят, че сте луди. Американците купуват клуб, имайки план, искат да правят бизнес, да правят пари. Така те купиха Ливърпул и Манчестър Юнайтед. И за такива хора не може да се каже: купихте Юнайтед, но нямате право да използвате американския манталитет. МЛС ,НБА са организирани по подобие на Суперлигата. Мразят ли тези протестиращи НБА в неделя вечер? Открито състезание ли е Формула 1?“, сподели още суперагентът.