Футболистът на Манчестър Юнайтед Пол Погба няма да бъде продаден това лято и скоро ще започнат дискусии по подновяването на договора му, който изтича следващата година, заяви агентът на халфа Мино Райола.

27-годишният френски национал, който пристигна за рекордните за клуба и в света по това време 89 милиона паунда от Ювентус през 2016 година, получи няколко контузии през миналия сезон, но впечатли с изявите си след рестарта на Мисшата лига и помогна на „червените дяволи“ да стигнат до третото място в първенството.

„Юнайтед няма да приеме оферти за него това лято. Ще говорим скоро за нов договор, без напрежение", каза Райола пред „Sky Sports“.

"Той е ключов играч за Манчестър Юнайтед. Те имат важен проект и той е на 100% вътре", допълни агента.

Погба изигра само осем мача във всички турнири, преди английският футбол да бъде спрян в средата на март заради пандемията от коронавирус.

След като се възстанови от контузията си в глезена, световният шампион изигра 14 мача след рестарта помогна на Юнайтед да стигне до полуфиналите във ФА Къп и Лига Европа и да класира тима за следващия сезон в Шампионската лига.